2017. november 24., péntek

Kedves Olvasók!

Ahogy ígértük a sós chipses bejegyzésünkben, megpróbálkoztunk a házi chipsek készítésével. A burgonya karikák sütésére a hétvégén került sor. Nem kellett más, csak néhány darab burgonya, olívaolaj és só. A chipsek sütőben készültek!

A mindmegette.hu oldalon talált recept utasításait figyelembe véve a meghámozott krumpli felszeleteléséhez a hámozót használtuk, így elég vékony szeletek lettek, ami a ropogósság szempontjából volt fontos. Egy tálban összeforgattuk kevés olívaolajjal (nem mértünk, annyi kell, hogy minden szeletre jusson egy pici olaj). Sütőpapírral kibélelt tepsibe fektettük a krumpli szeleteket, majd jól megsóztuk őket. A recept szerint 170 fokon, 10-15 percig sütöttük. 

Véleményünk szerint nem szabad, hogy az egész szelet megpiruljon, mert kicsit égett íze lett.
Íme az eredmény:




Összevetve a boltban kapható termékekkel természetesen nem tudtunk ugyanolyan nasit gyártani. Sütőben, nem pedig bő olajban sütöttük, ami az egyik legnagyobb előnye a házi készítésűnek amellett, hogy sokkal olcsóbb. A ropogósság tekintetében egészen hasonló eredményt értünk el. Ízre nem közelítettük meg a boltit, de erre számítottunk. Készítéssel, sütéssel együtt sem volt több fél óránál.

Mindenkinek ízlett, hamar elfogyott! :) 

Egyszer érdemes kipróbálni!

Aliz, Fanni, Réka, Reni

2 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyesek vagytok, én nehezen tudtam ilyen vékonyra szelni és sajnos mire kihűlt megázott és nem volt ropogós. :( Kíváncsi lennék tud-e valaki olyan házi chipset sütni, ameéy hasonlít a boltira. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem jobban járunk, ha nem hasonlít a boltira :D (túl sok só, túl sok szénhidrát)

      Törlés